[ad_1]
مجله دیجیکالا – زهرا فضلعلی: کدو حلوایی که با نام کدو تنبل نیز میشود، یکی از پرخاصیتترین اعضای خانوادهای کدوها است. برخی از میوهها را بهعنوان یکی از سبزیجات میشناسند، اما کدو حلوایی در اصل یکی از میوههای پرخاصیت است که از خواص و فواید آن در افزایش سلامت عمومی بدن غافل میشود.
کدو حلوایی، این میوهی خوشمزه است که در رنگهای زرد یا نارنجیرنگ، سرشار از ویتامینها، موادمعدنی، فیبر و آنتیاکسیدانهای مفید برای بدن است. این میوهای پرخاصیت طعم شیرینی دارد و میتوان آن را به روشهای متنوع استفاده کرد و از خواص بینظیر آن برای حفظ سلامت عمومی بدن، پوست و مو بهرهبرداری کرد. بیماری هایی که از بیماری های قلبی، سنگ کلیه، سنگ کیسه صفرا و… رنج میبرند، میتوانند با افزودن این میوه به رژیم غذایی خود، از فواید آن برای درمان سریعتر استفاده کنند.
در این مطلب با ما همراه باشید تا از سایر خواص این میوههای زمستانی در تغذیه و افزایش سطح سلامتی و استفاده بهتر از آن در رژیم غذایی برای شما بیشتر استفاده کنید.
ویتامین های معجزه گر کدو حلوایی
یک فنجان کدو حلوایی (کدو تنبل) پخته شده است میتواند مقدار زیادی از مواد معدنی و ویتامینهای بدن انسان را تامین کند. در زیر برخی از ویتامینهای این میوهی کمکالری اشاره کردهایم.
کربوهیدات: کربوهیدرات از مهمترین مواد مغذی برای بدن است که برای تامین انرژی مورد نیاز برای سیستم عصبی و کمک به مغز میکند.
ویتامین C: این ماده مغذی محلول در آب برای افزایش قوای سیستم ایمنی بدن، کمک به کلاژنسازی پوست و ترمیم بافت زخمهای بدن کمک بسیاری از میکند.
ویتامین A: این ویتامینهایی که در تنظیم و رشد سلولها سلامت چشم و حفظ استحکام استخوانهای بدن را در این ماده غذایی موجود میدانند. از مهمترین خواص کدو حلوایی می توانم به این نکته اشاره کنم که منبعی غنی از ویتامین یک مقدار می شود. همچنین این ویتامین در بهبود عملکرد بدن نقش بسزایی دارد. مصرف یک فنجان کدو حلوایی پخته شده، حدود ۲۰۰ درصد نیاز بدن به ویتامین را تامین میکند.
ویتامین E: ویتامین E یک آنتی اکسیدان قوی برای بدن است که از رادیکالهای آزاد و افزایش ایمنی بدن از بروز بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی، سرطان، آلزایمر و… جلوگیری از میکند. همچنین این ویتامین در تنظیم سطح کلسترول بدن بسیار پیچیده است. علاوه بر همهی فواید ذکر شده درباره ویتامینهای موجود در کدو تنبل، سلامت ماندگاری که میدانید این ویتامین با افزایش سلامت پوستی به جوانسازی و سالم پوست بدن کمک کرده و وقتی با ویتامین C موجود در کدو حلوایی ترکیب میشود، باعث جلوگیری از جذب اشعه مضر میشود. فرابنفش شده و از روی پوست پوست میکند. همچنین در بهبود و رفع جوش و آکنه های پوستی است.
تیامین و نیاسین: این ویتامینها، از ویتامینهای گروه B هستند و آنها میتوانند سلامت عمومی را در معرض خطر جدی قرار دهند. وجود این دو ویتامین مهم در بدن به سلامت قلب و تغذیه، تقویت مغز، آب و درمان و… کمک کرده و باعث افزایش بدن میگردند.
منیزیم، پتاسیم و منگنز: این مواد معدنی به عنوان عوامل اصلی در استحکام استخوانها میشوند. این ماده در بدن به رشد بافتهای استخوانی بدن کمک کرده و از فرسایش آنها جلوگیری میکند.
بتاکاروتن: بر اساس مطالعات صورت گرفته، وجود بتاکاروتن میتواند در نتیجهگیری از انواع سرطانها، نقش بسزایی داشته باشد، به طوری که میزان مصرف بیش از حد بتاکاروتن، کاهش مییابد که بتاکاروتن مصرفکنندگان در معرض خطر ابتلا به سرطان هستند.
خواص بینظیر کدو تنبل برای بدن
لاغری بی، چون و چرا با کدو حلوایی
این غذای لذیذ میتواند سالم را برای خوردنی با غذاهایی انتخاب کند که کلسترول بالایی دارند. یک فنجان کدو حلوایی پخته شده، دارای ۷ فیبر گرم است و برای افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی مناسب برای کاهش وزن هستند، یکی از بهترین گزینهها خواهد بود.
رژیمهای غذایی با فیبر بالا در طول زمان کوتاهی میتوان وزن را کاهش داد و سرعت آن را کاهش داد که مصرف فیبر زیاد مصرف نمیشود، بیشتر میشود.
شما می توانید کدو حلوایی را به وعده های غذایی خود اضافه کنید تا در طول روز میزان گرسنگی کمتری را تجربه کنید. فیبر موجود در کدو نیز باعث میشود که بهتر غذا بخورد و در عملکرد رودهها مفید بوده باشد و برای رفع میکند.
خوراکی پرخاصیت برای قلب
آنچه گفته شد کدو حلوایی حاوی منیزیم و پتاسیم است که باعث کاهش سکته، حملهی قلبی و کاهش فشار خون میشود. همچنین ویتامین C و بتاکاروتن موجود در آن از تجمع کلسترول در دیوارههای رگهای خونی جلوگیری میکند.
دارویی از سرطان
کدوحلوایی دارای میزان زیادی از آنتیاکسیدان است که برای بردن رادیکالهای آزاد در بدن بسیار مهم است. ویتامین C موجود در آن نیز از پیری زودرس سلولهای بدن و بروز سرطان جلوگیری میکند. کدو تنبل حاوی ویتامین A است که این ویتامین عامل اصلی از سرطان ریه و حفرهی دهان است.
سلامت استخوان ها و افزایش سیستم ایمنی بدن
از دیگر خواص کدو حلوایی این است که دلیل دارا بودن تعداد زیادی منگنز و ویتامین C به حفظ سلامت قلب، کلسیم و ترمیم بافتهای استخوانی کمک خواهد کرد. منیزیم در کدو به حفظ سلامت مفاصل کمک میکند و دیگر مواد معدنی آن از افراد به پوکی استخوان جلوگیری میکند. همچنین کدو حلوایی به دلیل دارا بودن میزان ویتامین C، خوراکی مناسب برای فصول سرد سال است و از بروز سرماخوردگی میکند.
بهبود علائم PMS
مطالعات بسیاری نشان می دهد زنانی که از کدو حلوایی در رژیم روزانه خود استفاده می کنند به دلیل منگنز و سایر مواد معدنی موجود در آن، از تغییرات خلقی و احساسی و کوفتگی کمتری رنج می برند.
حفظ سلامت پروستات
بیماری هیپرتروفی پروستات در مردان که با بزرگ شدن غدهای پروستات، باعث اختلال در عملکرد عفونت و قوای جنسی میشود یکی از بیماریهای شایع در مردان است. مصرف کدو حلوایی به دلیل داشتن میزان ویتامین زیاد و موادمعدنی در کاهش به این درمان است.
کدو حلوایی را چگونه مصرف کنیم؟
در انتهای این مطلب، چند روش ساده و آسان جهت افزودن کدو حلوایی به رژیم غذایی و استفاده از آن در وعدههای غذایی را برای شما میتوان گفت که با استفاده از آنها میتوان از فواید کدو حلوایی بهره برد.
۱. میتوانید برشهای باریک کدو حلوایی سرخشده در روغن کم را با سیب زمینی سرخ کنید.
۲. افزودن کد حلوایی به سالادها، باعث افزایش حجم فیبر و احساس سیری سریعتر و لاغری می شود.
۳. از کدو حلوایی پوره شده میتوانید در تهیه سوپ خامه و کدو حلوایی استفاده کنید.
۴. با نصف کدو حلوایی پختهشده و مخلوطشده و نوشیدنیهای خوراکی، یک وعده غذایی گیاهی عالی و کمنوشید.
۵. با افزودن برشهای کدو حلوایی به ماکارونی و یا تهیه سس کدو حلوایی برای پاستا میتوانید سریعتر احساس سیری کنید.
۶. همچنین کدو حلوایی را میتوان در انواع غذاها و شیرینیها، مانند انواع غذاها و خوراکیها با کدو و شیرینی و کیکها استفاده کرد.
[ad_2]