[ad_1]
انجمن اتحادیه دامداران ایران با بیان 4 عامل گرانی گوشت در بازار گفت: دلالان دام زنده را کیلویی 50 هزار تومان از دامدار می گیرند و 75 هزار تومان می فروشند.
مجتبی عالی در گفت وگو با فارس در پاسخ به اینکه چه دلیلی برای بالا رفتن قیمت گوشت در بازار وجود دارد، گفت: مهم ترین عامل بالا رفتن قیمت گوشت قرمز دلان و واسطه گران است که دام زنده را کیلویی 48 تا 52 هزار تومان از دامداران خریدند. و اکنون به قیمت ۷۰ تا ۷۵ هزار تومان به بازار عرضه می شود.
در این میان فروشندگان داخل شهر نیز به اصول قیمتی پایبند و به قیمت های گران در بازار می فروشند بر اساس یک عرف معمول هر وزن دام زنده حدود دو برابر آن در بازار به فروش برود که در این صورت قیمت است. نباید از کیلویی ۱۵۰۰ تومان تجاوز کند.
سهامداران در پاسخ به این که آیا قیمتی که گفته میشود گوشتی میشود ۲۳۰ هزار تومان است و بالاتر از آن وجود دارد، دامداران دامداران را تایید میکنند، گفت: این قیمتها ممکن است در برخی مناطق تهران وجود داشته باشد و قیمت کشور وجود داشته باشد و برخی از آنها به افزایش قیمتهای دامداران میپردازند. زنند.
عالی در پاسخ به اینکه چه چیز دیگری غیر از واسطه ها در افزایش قیمت نقش داشته است؟ گفت: مهمترین نکته این است که اتحادیه ها و تشکل ها را به بازی نمی دهند در حالی که آنها می توانند به عنوان اهرم کمک کننده به عرضه محصول به بازار و کنترل قیمت ها باشند.
وی همچنین افزود: نهادها هم آنطور که باید در اختیار تولیدکنندگان قرار نگیرد، دامی که برهه جدید به دنیا میآورد میزان نیاز به خوراک آن 20 درصد افزایش پیدا میکند، در حالی که اینها در تعریف دولتی نمیشوند.
اتحادیههای سهامداران ایران همچنین از تبدیل شدن دام زنده خبر داد و گفت این خبر میتواند به بازار گوشت و بازار فروکش کند.
عالی در پاسخ به اینکه آیا مازاد دام در کشوری که وجود داشت که نرسیده بود، گفت: آن زمان که ممکن است وجود داشته باشد، مازاد داشت اما اکنون مازاد وجود ندارد و نمی شود.
به گزارش فارس اوایل دولت سیزدهم، جهاد کشاورزی خواهد شد که دام زنده را صادر کرد، اتحادیهها میگویند که مازاد دام در کشور وجود دارد اما زمان هم این طرحها داشت و معتقد بودند که قیمت بالا رفت.
آنها می گفتند ایران سالانه 150 هزار تن گوشت وارد می کند، اگر مقطعی مازاد باید توسط دولت خرید و ذخیره سازی شود و در زمان نیاز به بازار تزریق شود.
[ad_2]