[ad_1]
پمپ ها از جمله محصولات پرکاربرد در صنایع مختلف هستند که با توجه به کارکرد این محصول، نمونه هایی از پمپ ها ساخته می شوند که بسیار پیشرفته هستند و از آن ها باعث بازده بیشتر و کارایی بالاتر در صنایع مختلف مانند صابون سازی می شوند. پتروشیمی، صنایع مواد غذایی و … است.
پمپ دنده ای از نوع پمپ هیدرولیکی می شود که اگر با نحوه کارکرد این محصولات و انواع پمپ های دنده ای آشنا نیستید، هرآنچه باید در مورد پمپ های برقی بدانید را برای شما عنوان کرده اید تا درهنگام خرید پمپ کنده ای مشکل نشان دهد.
پمپ های می دهند ای چگونه کار می کنند
به نقل از هیدرولیک نادری مرکز فروش پمپ هیدرولیک :
« پمپ هیدرولیک دنده ای از دنده های مشبک برای انتقال سریع مایعات استفاده می کند پمپ های دنده هیدرولیک نیروی مکانیکی را به انرژی هیدرولیک سیال تبدیل می کند »
نام دیگر پمپ های دنده ای، پمپ غلیظ کش است که نسبت به سایر پمپ ها مکانیزم پیشرفته تر دارند و این پمپ ها حجم زیادی از مواد را درون خود محصور می کنند و سپس با توجه به توان پمپ، با فشار زیادی به سمت خروجی پمپ می شوند. و هدف اصلی هدایت می کنند.
معرفی انواع پمپ های دنده ای
پمپ های دنده ای با توجه به کارایی که برای کارفرما ایجاد می کنند در دسته هایی از نظر طراحی، تولید و عرضه می کنند که در این بخش شما را با دو نمونه معروف آن آشنا می کنیم.
پمپ دنده های خارجی
در پمپهای خارجی، زمانی که یکی از چرخدندهها توسط یک سیستم متحرک تأمین میشود، میشود و پس از آن که آن چرخش به حرکت درآمده، به برخورد دیگری میپردازد و باعث راهاندازی آن چرخ میشود.
این نوع از پمپ های دنده ای، در سرعت های کم، عملکرد مطلوبی ندارد، بنابراین باید سرعت پمپ های خروجی خارجی را به سرعت دور پمپ نزدیک کرد تا عملکرد مطلوب و بسیار خوب آن مشخص شود.
خوب است بدانید که برخی از پمپ های خروجی خارجی، از قابلیت چرخش در هر جهت می توانند آن را خراب کنند، بنابراین به صفر می رسد.
پمپ های دنده داخلی
پمپ های دنده ای از یک چرخ دنده داخلی، آب بند هلالی شکل، یک چرخ دنده ساده و پوسته خارجی ایجاد می شود که عملکرد پمپ های دنده داخلی به این صورت می باشد که یکی از چرخ دنده ها قدرت را به دیگری انتقال می دهد و دوران چرخ دنده ها باعث مکیده شدن سیال از مخزن و هدایت آن در امتداد دو طرف آب بند هلالی شکل می شود.
از آب بند به جهت جدا از مجرای مکش و مصرف کننده می کنند و وقتی که دندانه در دو طرف آب بند با سیال درگیر می شوند، به سمت مجرای خروجی این پمپ رانده می شود.
کاربرد این نوع پمپ ها بیشتر در تغذیه در فشارهای پایین و روغن کاری است و نکته حائز اهمیت این است که بازدهی پمپ های داخلی از خارجی کمتر است زیرا سایش چرخ دنده ها در پمپ های داخلی بیشتر است.
مجموعه پمپ دنده ای
پمپ های دنده ای دورانی یکدست و بدون پالس دارند برخی از پمپ های دنده ای، امکان چرخش در دو جهت را دارند و به منظور پر و خالی کردن مخازن مورد استفاده می گیرند.
این پمپ ها کشش بسیار بالا را ساپورت می کنند و به دلیل دارا بودن این قابلیت، برخی از افراد از این پمپ ها با نام خود مکش نیز یاد می کنند.
پمپ های دنده ای از معروف ترین پمپ ها هستند که قادر اند با گستره ای از سیالات هماهنگ باشند و از کاربردهای این پمپ ها می توان به پمپاژ هر نوع سیالی با هر نوعی اشاره کرد.
از برجسته ترین برتری این پمپ ها می توانند به کاربرد آن در صنعت هیدرولیک اشاره کنند که در روغن کاری انواع سیستم ها، انتقال نفت و مشتقات آن، گاز، بنزین، گازوئیل، خمیر و غیره نیز از این پمپ ها استفاده می کنند.
از دیگر دستگاه های این دستگاه ها می توان به نمونه های بسیار متنوع با کارایی بالا اشاره کرد که پمپ هایی با توان بسیار بالا نیز تولید می شود که برای جابه جایی مواد جامد، مواد غذایی، رنگ، صابون و غیره مورد استفاده قرار می گیرند. .
پمپ های دریافتی از طراحی بسیار پیشرفته قابل استفاده و کارکردن با آن نیازمند دانش خاصی نیست بنابراین هرکس می تواند این محصول را با توجه به نکات ارائه شده با دستگاه، راه اندازی و از خدمات آن بهره برداری کند.
این پمپ ها کوچک هستند و بنابراین جای زیادی را اشغال نمی کنند همچنین نسبت به کارایی بسیار بالای این نوع پمپ ها، قیمت بسیار مناسبی دارند.
مزایا | معایب |
امکان چرخش در دو جهت | در طول زمان فرسوده می شود |
با کشش بسیار بالا | اگر سیال بازخوردنده باشد امکان فرسودگی چرخ دنده ها وجود دارد |
پمپاژ سیالات مختلف | نویز بالای دارد |
تنوع و کارایی بالا | |
استفاده آسان | |
قیمت مناسب نسبت به کارایی | |
عدم اشغال فضا |
معایب پمپ دنده ای
پمپ های داخلی قادر به جا به جایی از مواد جامد نیز می باشند که نکته حائز اهمیت باشد، مدتی است که باید بدانیم که نباید از جامد را به مدت طولانی با پمپ های داخلی جا به جا کرد زیرا عملکرد پمپ های داخلی کمتر است و باید از آن استفاده شود. پمپی با توان بالاتر در این موارد کمک گرفت.
برخی از مواد جامد با جنس چرخ دنده ها مغایرت دارد و باعث چرخش چرخ می شود که قبل از استفاده از پمپ باید اطلاعات لازم را در این موارد کسب کنید.
اگر با عملکرد چرخدندهها آشنا باشید، باید بدانید که این چرخدندهها پس از برخورد زیاد با افراد، دچار فرسایش در نتیجه عملکرد نادرست میشوند که هزینههای زیادی برای تعمیر و نگهداری آن ایجاد میشود.
و از همه مهم تر بازدهی پمپ های دنده ای پس از فرسایش چرخ دنده ها به شدت کاهش می یابد بنابراین باید سریعاً اقدام به تعمیر این قطعات کنید که پس از چرخش فرسایش در قسمت های زیر ایجاد می شود که عوامل تعویض قطعه و تعمیر هستند. آن ها هستند:
- بین دندانه و پوسته
- بین دندانه ها
- نشتی از طرفین
کاربرد اصلی پمپ های دنده ای چیست
به طور کلی پمپ های دنده ای قادر هستند که مواد جامد و مایعات مختلف را در حجم های مختلف و متفاوت در سرعت های بالا و پایین و فشارهای کم و زیاد می کنند. از پمپ های دنده ای در انواع صنایع و کارخانجات مختلف مرتبا استفاده می شود و این وسیله از جدایی ناپذیر اکثر شرکت ها هستند که بدون آن، مواد غیر ممکن خواهد بود.
این وسیله جزوه تجهیزات پرکاربرد در تولیدات صنایع مختلف است که نمونه هایی بسیار با کیفیت و پیشرفته از انواع این پمپ ها در بازار موجود است که خرید از مراکز معتبر، مانند سایت hydkala.com باعث ایجاد تجربه ای لذت بخش و طولانی مدت می شود. خرید این دستگاه خواهد شد.
[ad_2]